Facebook wil Libra testnet volgende week te lanceren, gedekt door Libra Reserve

Facebook’s langverwachte cryptocurrency project dat meer dan een jaar in de maak is, zal begin volgende week onthuld worden. Facebook en de tientallen partners die The Block eerder vandaag heeft geïdentificeerd, introduceren de Libra Association, gevestigd in Genève, die toezicht houdt op Libra, “een eenvoudige wereldwijde valuta en financiële infrastructuur” bedoeld om miljarden mensen te bereiken.

Volgens een inleidende blogpost bekeken door The Block, zal Libra op de Libra blockchain een “veilige, stabiele en betrouwbare blockchain” worden gebouwd en ondersteund door Libra Reserve, “een reserve van echte activa” die de cryptocurrency voorzien van “stabiliteit”, lage inflatie, wereldwijde acceptatie en fungibiliteit. ”

Apache 2.0-licentie

De Libra blockchain zal vanaf de dag van de aankondiging open zijn onder een Apache 2.0-licentie, die naar verwachting zal plaatsvinden op dinsdag 18 juni, volgens de blogpost van de social-media gigant en zoals oorspronkelijk gerapporteerd door TechCrunch. Dit evenement betekent de lancering van een testnet dat bedoeld is om feedback van de gemeenschap over het project te verzamelen en de toekomstige richting te informeren.

De blogpost, die in de loop van de afgelopen week werd verzonden naar grote publicaties in combinatie met gedetailleerde briefings, werd door verschillende bronnen naar The Block gestuurd, die om vrees voor represailles om anonimiteit verzochten. Het werd niet gedeeld met The Block, CoinDesk of andere grote cryptocurrency-publicaties onder een embargo van Facebook, volgens bronnen die zeggen dat het bedrijf niet met dergelijke websites wilde werken. Facebook ontkent dat het niet van plan was om met dergelijke websites te werken.

De uitgave van Libra vertegenwoordigt Facebook’s stoutmoedigste uitstapje naar financiële diensten, en de gigant van de sociale media hoopt dat dit een kans zal bieden aan de 1,7 miljard volwassenen wereldwijd’ die ‘buiten het financiële systeem zonder toegang tot een traditionele bank’ zijn.

Kritiek op bestaande blockchains

In de post bekritiseert Facebook bestaande blockchains, waarvan zij beweren dat ze de reguliere adoptie nog niet hebben bereikt, waardoor ze slechte oplossingen worden als store of value of ruilmiddel. Facebook gelooft dat haar collaboratieve, compliant en gereguleerde aanpak helpt om obstakels voor andere cryptocurrencies te overwinnen.

Zoals The Block eerder vandaag meldde, omvatten de bij het project betrokken bedrijven, als leden van het besturende consortium, bedrijven die zich bezighouden met technologie, digitale activa en detailhandel. Deze bedrijven zijn ondermeer Anchorage, betaalbedrijf Visa, cryptocurrency exchange Coinbase en vele anderen.

Facebook merkt ook op dat hoewel sommige cryptovalutsprojecten gericht zijn op “het verstoren van het bestaande systeem en het omzeilen van voorschriften”, het bedrijf gelooft dat “samenwerken en innoveren met de financiële sector, inclusief regelgevers en experts in verschillende industrieën, de enige manier is om een duurzaam, veilig en vertrouwd kader ondersteunt dit nieuwe systeem. ”

Facebook en de Libra Association hebben een doel gesteld om de Libra blockchain en een ecosysteem te lanceren om dit tegen 2020 te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *