‘Bitcoin na de block halving 55.000 dollar waard’ aldus Joe Kernen

Elke vier jaar wordt de beloning die miners voor hun werk ontvangen gehalveerd, dit wordt de bitcoin halving genoemd. De volgende halving vindt naar verwachting plaats in mei 2020 en veel analisten denken dat dit grote gevolgen voor de prijs kan hebben. Er komen immers minder bitcoins vrij op de markt. De Amerikaanse journalist Joe Kernen van CNBC zei op live TV dat bitcoin door de halving 55.000 dollar waard wordt.

Spreekbuis voor bitcoin maximalisten

Hij zei dit tijdens een uitzending van Squawk Box, op de Amerikaanse zender CNBC. Dit programma begint steeds meer de spreekbuis voor bitcoin maximalisten te worden. Ook zijn de meeste gasten heel bullish als het gaat om de koers van bitcoin. Joe Kernen is de presentator van dit programma en hij heeft overduidelijk moeite om objectief te blijven als het om bitcoin gaat.

55.000 dollar geen wilde gok?

Tijdens een interview met Katie Stockton, oprichter van Fairlead Strategies, vroeg hij haar of zij het eens is met zijn voorspelling dat bitcoin 55.000 dollar waard wordt. Hoewel Stockton in eerste instantie niet hapte, en het zelfs weglachte, probeerde Kernen haar toch te overtuigen.

De voorspelling van Kernen is gebaseerd op een fundamentele analyse van de schaarste van goud en zilver, en hoe dit zou moeten worden weerspiegeld in de prijs van bitcoin. Stockton was nog niet helemaal overtuigd ook al was Kernen serieus.

Halving kan gevolgen hebben voor de bitcoin koers

De volgende bitcoin halving vindt plaats in mei 2020, en de beloning voor miners wordt dan 6,25 bitcoin per gevonden blok (in plaats van de huidige 12,5 bitcoin). Dit wordt een deflatoire functie genoemd, bitcoin wordt namelijk steeds schaarser. Vrijwel elke econoom is het ermee eens dat schaarste zorgt voor een hogere waarde. Kernen beweert dat dit de zwengel kan zijn voor de volgende grote beweging naar boven, waardoor bitcoin uiteindelijk zo rond de 55.000 dollar waard wordt.

Stel dat bitcoin 55.000 dollar waard wordt, dan kan de halving daar zeker aan hebben bijgedragen. Wat ook helpt is dat de Amerikaanse en Europese centrale banken juist een inflatoire maatregelen treffen. Zij kopen namelijk steeds meer obligaties op, waardoor er meer geld in de economie wordt gepompt, en ze verlagen de rente, waardoor het goedkoper wordt om dat nieuwe geld te lenen.

De halving en het beleid van de centrale banken kunnen zorgen voor een perfecte storm voor bitcoin.

Meestal achteraf

Hoewel de voorspelling van 55.000 dollar stoer klinkt, is hij niet de enige die er zo over denkt. Hoe dan ook, het lijkt alsof iedereen verwacht dat de bitcoin halving voor een opwaartse beweging zal zorgen. Maar als je kijkt naar de vorige halvings van bitcoin, dan valt op dat de prijs pas na de halving steeg, en niet daarvoor.

Dit bericht verscheen als eerste op het nieuwsportaal van BTC Direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *