Burger King Duitsland accepteert bitcoin

Burger King Duitsland accepteert vanaf vorige week bitcoin als betaalmiddel. Het gaat voor zover wij weten alleen over de website en de mobiele applicatie.

We weten niet zeker of Burger King Duitsland ook in haar fysieke winkels bitcoins accepteert. Met zeshonderd filialen in heel Duitsland zou dat niet verkeerd zijn. Maar het feit dat je online burgers kan bestellen is al een hele stap vooruit in de acceptatie van bitcoin als betaalmiddel.

Niet de eerste Burger King die bitcoin accepteert

Burger King is in 1954 begonnen en heeft meer dan dertienduizend locaties die dagelijks meer dan elfmiljoen gasten serveert, in 98 landen wereldwijd. Volgens de website Crunchbase heeft Burger King een jaarlijkse omzet van 1,7 miljard dollar (ongeveer 1,5 miljard euro).

In de zomer van 2017 kondigde Burger King Rusland aan bitcoinbetalingen te accepteren. Eind augustus introduceerde deze Burger King zelfs de cryptocurrency Whoppercoin.

In Nederland kon je in een Burger King betalen met bitcoin, in Arnhem om precies te zijn. Tegenwoordig kan dat helaas niet meer. Maar je kan nog steeds op veel plekken in Arnhem betalen met bitcoin. Het is niet voor niets dat Arnhem de bitcoinstad wordt genoemd.

Dit artikel verscheen als eerste op het nieuwsportaal van BTC Direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *