Het social media platform Facebook heeft twee lobbyisten in dienst genomen. Zij dienen het cryptocurrency project Libra door de Amerikaanse wetgeving te loodsen en de wetgevers te overtuigen.

William Hollier, president van Hollier Associates, die eerder werkte voor senator Mike Crapo (R-Idaho), de voorzitter van het Senaatscomité voor bankzaken, begon eind vorige maand te lobbyen voor Facebook, volgens een openbaarmakingsdossier.

Hollier werkte meer dan tien jaar voor Crapo in 1993-2002, eerst als wetgevend directeur en vervolgens als stafchef. Hollier Associates telt onder meer klanten zoals Microsoft, Visa en de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

De tweede aanstelling, Michael Williams van The Williams Group, begon in juli te lobbyen voor Facebook. Williams was voorheen directeur van Credit Suisse Securities in de divisie Public Policy Americas en heeft nu naar verluidt klanten zoals de American Financial Services Association en Delta Air Lines.

Vorige week huurde Facebook adviesbureau FS Vector met zijn partner John Collins in om Libra-inspanningen te leiden. Collins heeft eerder gewerkt als hoofd van het beleid voor Coinbase.

De sociale media-gigant heeft nu ten minste acht lobbyisten voor Libra, met eerdere benoemingen, waaronder Susan Zook van Mason Street Consulting (een voormalige assistent van Crapo), Sternhell Group, Davis Polk en anderen.

Lucas is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de inhoud van de website. Niks ontschiet zijn scherpe en kritische blik. In het dagelijks leven is hij werkzaam als IT consultant in de provincie Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *