Meer dan 25.000 retailers in Frankrijk gaan bitcoin accepteren

Sportkledinggigant Decathlon, cosmeticawinkel Sephora en sneakers imperium Foot Locker behoren tot de 30 grote retailers die hun Franse klanten in staat stellen om aankopen te doen in bitcoin. De verhuizing is gepland voor begin volgend jaar, dankzij een initiatief onder leiding van aanbieder van betaaloplossingen Global POS.

Het nieuws, wat betekent dat consumenten in Frankrijk alles kunnen kopen van trainers en parfum tot koelkasten met behulp van crypto, werd vandaag aangekondigd op de industrieconferentie Paris Retail Week.

Global POS zei in een persbericht dat het meer dan 25.000 verkooppunten in Frankrijk in staat zal stellen om cryptocurrencies te accepteren als betaalmiddel.

PACTE-wet

De verklaring beweert dat de oplossing deel uitmaakt van het wettelijk kader dat is gedefinieerd door de zogenaamde PACTE-wet, die regels biedt voor aanbieders van digitale valuta in Frankrijk. De wetgeving is in april 2019 van kracht gegaan.

De partners behouden door Global POS voor het omzetten van de crypto-activa van klanten in euro’s, namelijk financiële dienstverlener Deskoin en de Savitar-beurs, zijn nog steeds bezig met het aanvragen van accreditatie voor de aanbieder van digitale activaservices, onder de PACTE Act, volgens de verklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *