Nouriel Roubini: ‘Bitcoin is misschien deels een store of value’

Nouriel Roubini, beter bekend als ‘Dr. Doom’, heeft tijdens een paneldiscussie dat bitcoin misschien toch deels een store of value is. Roubini is hoogleraar economie aan de Universiteit van New York, en voorzitter van het economisch consultancybedrijf Roubini Global Economics.

In de decentralisatie van bitcoin gelooft Roubini niet, volgens hem is het een kwestie van tijd dat bitcoin wordt verboden door overheden.

Al in 2005 waarschuwde de econoom voor het imploderen van huizenprijzen in de Verenigde Staten en een aardschok door het wereldwijde financiële systeem. Inmiddels is hij een veelgevraagd expert door de financiële media, bestuurders van centrale banken en verschillende ministers van Financiën. Door zijn waarschuwing van destijds, kreeg hij de bijnaam ‘Dr. Doom’ van andere economen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *