BLOX 60sec to React: blockchain & cryptonieuws week 45

Elke vrijdag maken onze vrienden van BLOX een unieke video met daarin het belangrijkste cryptonieuws van de week. Deze week in het cryptonieuws: de Turkse overheid zou in 2020 klaar moeten zijn met het testen van hun nationale centrale bank digitale valuta (CBDC). De op blockchain gebaseerde digitale lira zal worden uitgegeven door de Turkse centrale bank, geheel in lijn met het presidentiële programma 2020 van president Erdogan.

India moet volgens Tim Draper vooral niet proberen bitcoin (BTC) te verbieden. Hij ziet het land daardoor nog corrupter worden. Draper is een Amerikaanse durfkapitalist en hij staat bekend als positivo op het gebied van bitcoin.

President Fiscale Raad van Roemenië vindt libra ‘gevaarlijk’. Met zijn potentiële miljarden gebruikers zou libra ‘het monetaire systeem bijna onvermijdelijk breken”, zei hij, waardoor het beleid van de centrale banken niet effectief zou zijn.

Wat denk jij over het cryptonieuws van deze week? Laat een reactie achter in de commments onderaan dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *