Chinese staatspers: bitcoin is de eerste succesvolle toepassing van blockchain

Xinhua, het Chinese staatsagentschap heeft een artikel op de voorpagina gepubliceerd getiteld ‘Bitcoin: de eerste succesvolle toepassing van de blockchaintechnologie’. En dat is opmerkelijk, een tijd geleden leek het bitcoin nieuws uit het Aziatische land vooral negatief te zijn. Sinds Xi Jinping, de president van de Volksrepubliek China zich positief heeft uitgelaten over blockchain is er alleen maar positiviteit.

Onvermijdelijke ontwikkeling of tulpemannie

Op de website van de staatskrant is het artikel terug te vinden (voor de Vlamingen die Chinees kunnen lezen). Voor zover we Google Translate kunnen vertrouwen, beantwoordt het krantenbericht de vraag of bitcoin een onvermijdelijke ontwikkeling is, of een hype zoals de tulpenmanie.

Vervolgens legt het artikel uit dat bitcoin verschilt van fiduciair geld, en dat goud en zilver niet aan de basis staan van de waarde van geld. Ook wordt uitgelegd wat blockchain is en dat bitcoin de eerste succesvolle toepassing hiervan is. Dat kan natuurlijk ook niet anders: de blockchain is specifiek ontworpen voor bitcoin. Het artikel gaat ook kort in op de techniek. Bitcoin wordt een open source P2P cryptocurrency genoemd. Ook krijgen lezers uitleg over hoe transacties en mining werken.

Blockchain als breekpunt

Xinhua is niet de enige staatskrant die zich positief uitlaat over blockchain. The People’s Daily, de officiële spreekbuis van de Communistische Partij van China, noemde de ontwikkeling van blockchain onlangs ‘een breekpunt,’ eentje die China moet omarmen.

Opvallend is dat Xinhua niet de eerste staatskrant is die zich positief uitlaat over bitcoin en blockchain. De officiële spreekbuis van de Communistische Partij van China, The People’s Daily, noemde de ontwikkeling van blockchain onlangs ‘een belangrijk breekpunt,’ dat China moet omarmen. Dat zijn ook de woorden van de Chinese president. Hij verklaarde eerder dat blockchain belangrijke kansen biedt voor het land.

Dit bericht verscheen als eerste op het nieuwsportaal van BTC Direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *