Cryptobeurs Binance gaat Oekraïne helpen met wetgeving omtrent cryptomunten

De in Malta gevestigde cryptobeurs Binance gaat de Oekraïense autoriteiten helpen met de wetgeving omtrent cryptomunten. Dat blijkt uit een nieuwe overeenkomst die beide partijen hebben gesloten.

Binance heeft samen het ministerie van Digitale Transformatie een zogeheten memorandum of understanding (MoU) getekend. Hierdoor zal er een nieuwe werkgroep worden opgericht en deze groep zal zich gaan bezighouden met de wetgeving voor cryptocurrencies zoals bitcoin.

Mykhailo Fedorov, de minister van Digitale Transformatie zegt het volgende over de samenwerking:

At last, Ukraine is finally in a situation where the executive, legislative authorities and market have come to an understanding of the regulation of the Ukrainian cryptocurrency market. By the end of this year, the Ministry of Digital Transformation, together with Members of Parliament and representatives of commercial companies, plan to finish work on the relevant bills and present them to our parliament. The Ministry intends to create a comfortable, competitive environment for the crypto industry in Ukraine.

Overheid in België en Nederland

De samenwerking is opvallend: in België lijkt de overheid totaal niet geïnteresseerd in een samenwerking met cryptobedrijven. In Nederland heeft de volksvertegenwoordiging al meerdere keren interesse getoond en zijn cryptobedrijven al meerdere keren aangesloten tijdens vergaderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *