Cubaanse ondernemer ontwikkeld bitcoin wallet en betaalsysteem voor lokale webwinkels

Een Cubaanse ondernemer heeft een nieuw bitcoin wallet en betaalsysteem gelanceerd. De wallet is speciaal ontwikkeld voor Cubanen die beschikken over een webwinkel of er een willen gaan beginnen.

Op dit moment is Cuba verre van een hotspot voor crypto, toch zijn er aardig wat ondernemers op het eiland enthousiast over bitcoin en andere cryptomunten. Mario Mazzola is zo’n ondernemer, hij werd geboren in Italië maar woont in Cuba en zet zich in om de e-commerce in het land naar een hoger niveau te tillen. Hierbij ligt de focus vooral op crypto gebaseerde oplossingen.

Enkele weken geleden lanceerde Mazzola een product met de naam QBita, een ultralichte bitcoin wallet die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van collega-Cubanen. En slechts een paar dagen geleden bracht QBita een nieuw op Bitcoin gebaseerd betaalsysteem uit die rechtstreek in de wallet is geïntegreerd. In een interview met Decrypt zei Mazzola het volgende over de nieuwe intergratie:

Basically, anyone with a website is going to be able to integrate Qbita as a BTC payment gateway in their e-commerce, execute a simple copy and paste the code generated by QBita.

Daarnaast zei Mazzola dat QBita een brug moet zijn tussen jonge Cubaanse internetondernemers en de wereld van crypto. De meeste bitcoin wallets zijn volgens hem te complex, data-intensief of hebben een VPN-verbinding nodig om in Cuba gebruikt te kunnen worden. Een ander probleem is dat de meeste wallets niet in het Spaans beschikbaar zijn. Op moment van schrijven is QBita een paar honderd keer gedownload en in tientallen Cubaanse webwinkels geïntegreerd. Daarnaast is de Android versie inmiddels geaccepteerd in Google Play.

Bitcoin als online betaalmiddel

Hoewel bitcoin in België vooral gezien wordt als een belegging of investering, biedt de digitale valuta ook kansen voor online webwinkels in landen waar het betaalsysteem minder goed is ontwikkeld. Belgen kunnen online eenvoudig afrekenen met Bancontact of een kredietkaart en onze noorderburen hebben het immens populaire iDEAL.

In Italië daarin tegen is er geen lokale versie van Bancontact. Bitcoin bleek zelfs een van de populairste betaalmethodes te zijn in het Zuid-Europese land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *