Geen verbod op bitcoin mining in China

Chinese bitcoin miners hoeven zich geen zorgen meer te maken over een mogelijk verbod op bitcoin mining. Angst voor een verbod ontstond een half jaar geleden, toen plaatste een overheidsbureau bitcoin mining op een lijst van ‘industrieën die niet moeten worden aangemoedigd’. Hierdoor dachten veel miners dat het een kwestie van tijd zou zijn dat mining in China verboden zou worden.

Het nieuwe standpunt werd vandaag gepubliceerd in een officieel document. China besloot al in 2011 een beleid te voeren waarvan velen dachten dat het uiteindelijk zou leiden tot een verbod op mining. De beslissing zorgde voor veel onzekerheid onder miners. Ongeveer de helft van alle bitcoins wordt ‘gecreëerd’ met Chinese rekenkracht. Dankzij de goedkope stroom zijn de grootste miners gevestigd in China. Ook grote fabrikanten van miners zijn afkomstig uit het Aziatische land, waaronder Bitmain, Canaan en Ebang.

Samson Mow, CSO bij bitcoinbedrijf Blockstream, toonde zijn tevredenheid volgende op Twitter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *