Abu Dhabi in trek bij cryptobedrijven

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is in trek bij startende cryptobedrijven. Wereldwijd krijgen bedrijven die zich bezighouden met bitcoin en andere cryptomunten te maken met steeds strengere wet- en regelgeving. Dit is voor veel startups de reden om zich te vestigen in een land waar de regels wat minder streng zijn.

Het leven in Abu Dhabi is alles behalve makkelijk te noemen. Het land grenst namelijk aan de woestijn en temperaturen van meer dan 40 graden Celsius zijn eerder regel dan uitzondering. Met weinig natuurlijk drinkwater moet de stad zeewater ontzilten om haar 1,5 miljoen inwoners van voldoende drinkwater te voorzien.

Abu Dhabi presenteert zichzelf echter als een oase, met moderne wolkenkrabbers en grote openbare tuinen probeert de overheid het beeld positief te beïnvloeden. Oliestaten als de VAE zijn de afgelopen jaren bezig geweest hun afhankelijkheid van olie te verminderen.

Aantrekkelijke klimaat voor cryptobedrijven

Al in juni 2018 kwamen de Verenigde Arabische Emiraten met aantrekkelijke nieuwe wet- en regelgeving voor cryptobedrijven. Er zouden zeven tot acht grote cryptobedrijven geïnteresseerd zijn in een mogelijke verhuizing naar de stad. Vooral de Abu Dhabi Global Market (ADGM), het internationale financiële centrum van de stad, zou populair zijn.

Onder de cryptobedrijven is een bekende naam die al een procedure is gestart: Kraken, de cryptobeurs uit de Verenigde Staten.

Abu Dhabi is attractive because it is a strong, growing and free-market this is becoming more and more global.

Kraken COO Dave Ripley

Huobi is ook bezig met het openen van een kantoor in Abu Dhabi. Ciara Sun is ‘head of global business’ bij de exchange en geeft aan dat het nieuwe kantoor gaat functioneren als hun regionale hoofdkantoor voor het Midden-Oosten.

It’s a great market, blockchain adoption is growing fast in the region.

Head of global business Ciara Sun

Het lijkt er dus op dat Abu Dhabi met aardig grotere partijen in gesprek is. Hierdoor worden de VAE een belangrijke concurrent voor het Europese land Malta. In dat land is de grootste cryptocurrency exchange van de wereld, Binance, namelijk gevestigd. Daarnaast staat ook Malta bekend als crypto & blockchain hub.

Geef een reactie