Algorand kopen

Je kan met Bancontact relatief makkelijk Algorand kopen. De ALGO-cryptomunt is beschikbaar bij onder andere BLOX en Bitcoin Meester – twee platform waar je crypto’s kunt verhandelen.

Wat is Algorand?

Algorand is een van een aantal nieuwere projecten die de mogelijke gebruiksscenario’s voor cryptocurrency willen uitbreiden door transactiesnelheden te versnellen en de tijd die transacties nodig hebben om als definitief op zijn netwerk te worden beschouwd, te verkorten.

Algorand, officieel gelanceerd in 2019, probeert deze kenmerken te bereiken door beslissingen die afwijken van hoe cryptocurrency;s traditioneel zijn ontworpen. Het meest opvallende is dat Algorand de ALGO-cryptocurrency die het in zijn economie introduceert bij elk nieuw block distribueert aan iedereen die een bepaald bedrag van de valuta in zijn wallet heeft.

Met Algorand kunnen gebruikers bovendien smart contracts (programmatische overeenkomsten voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties) en tokens maken die zowel nieuwe als bestaande assets kunnen vertegenwoordigen.

Dergelijke functies waren succesvol in het aantrekken van een verscheidenheid aan durfkapitaalinvesteerders voor vroege privéverkopen van ALGO om de ontwikkeling van het platform te financieren.