Koopgids

Ben je van plan om cryptocurrencies te kopen? Mooi, dan is onze koopgids het ideale startpunt. Per cryptovaluta hebben we artikelen geschreven zodat jij de keuze kunt maken over welke cryptomunt het beste bij je past.

Bitcoin (BTC)

De moeder van alle cryptomunten. Bitcoin is bedacht en ontwikkeld door een zekere ‘Satoshi Nakamoto’. Na meer dan elf jaar is bitcoin nog steeds de dominate cryptomunt. Door sommige ‘bitcoin maximalisten’ is bitcoin ook de enige digitale valuta die er toedoet. Zouden ze gelijk hebben? Je ontdekt het in onze artikelen over bitcoin.

Ripple (XRP)

XRP (vaak ook foutief Ripple genoemd) staat bekend als de digitale valuta van de banken. Over deze munt is enorm veel foutieve informatie in omloop. Wist je bijvoorbeeld dat Ripple de naam is van het achterliggende bedrijf en niet de munt? Of dat XRP (zoals de munt dus heet) helemaal geen blockchain gebruikt? Je vindt het allemaal terug in onze artikelen over XRP.

Ethereum (ETH)

Ethereum is de naam van de blockchain waar de cryptocurrency ether zich op voortbeweegt. Niet alleen ether, maar ook duizenden andere ‘tokens’ leven op het netwerk van Ethereum. De Russisch computerprogrammeur Vitalik Buterin is de bedenker van het decentrale netwerk. Je leert alles over Ethereum in de volgende artikelen: