Ripple kopen

Ripple kopenXRP (ook wel foutief Ripple genoemd) is de valuta op een peer-to-peernetwerk genaamd Ripple. Deze munt wordt voornamelijk gebruikt in de financiële wereld door banken, overheden en grote financiële instellingen. Het doel van Ripple is het huidige financiële netwerk efficiënter te laten werken door als een wisselvaluta op te treden. Op deze pagina lees je meer over Ripple en de XRP valuta en hoe je Ripple (XRP) kunt kopen.

Waar kan ik online Ripple (XRP) kopen?

Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat je XRP gaat kopen en niet Ripple. Ripple is de naam van het bedrijf en het achterliggende betaalnetwerk. XRP is de de coin of token die je gaat aanschaffen. Je zoekterm zou eigenlijk ‘XRP kopen’ en niet ‘Ripple kopen’ moeten zijn.

Op moment van schrijven zijn er maar weinig cryptocurrency beurzen die XRP aanbieden. Toch hebben wij ons best gedaan om het aanbod zo compleet mogelijk weer te geven in de tabel hieronder. Direct Ripple kopen met Bancontact of een kredietkaart:

AanbiederOmschrijving
BTC DirectDeze website is sinds 2013 actief en is een tussenpersoon bij het aankopen en verkopen van XRP. Naast Ripple bieden zij ook de cryptomunten zoals bitcoin ether, litecoin en bitcoin cash.
BLOXDe alles-in-één crypto-app! Vanaf nu heb je alleen je mobiel nodig om in cryptocurrencies te handelen.

Kom je er niet uit? Geen probleem! Laat gerust een bericht achter onderaan deze pagina. Deze beantwoorden wij zo snel mogelijk. Natuurlijk kun je ons ook bereiken via de traditionele digitale mailbox. Zie hiervoor onze contactpagina.

Het is voor ons overigens een raadsel waarom zo weinig cryptocurrency brokers en exchanges Ripple aanbieden. Niet omdat wij zozeer ‘fan’ zijn, maar omdat XRP in de top tien staat van meest populaire digitale valuta (de zogeheten CoinMarketCap). Daarnaast zijn serieuze partijen bezig met Ripple. Onze verwachting is dan ook dat XRP op steeds meer platformen beschikbaar zal worden.

Wat is Ripple?

Ripple berust op een platform waarin je razendsnel geld in verschillende valuta kan overboeken. Het is de bedoeling om zo bestaande, verouderde systemen te overrulen. Zo kan XPR gebruikt worden als gemeenschappelijke valuta bij geldoverdrachten tussen verschillende valuta’s, wat wisselkoers vermijdt. Hierom zijn de transactiekosten lager en werkt dit een stuk sneller. Om deze redenen wordt Ripple omarmd door de bankenwereld, in plaats van het als concurrentie te zien (zoals bij andere cryptomunten vaak wél het geval is).

Hoe koop ik Ripple (XRP)?

Je kan in vier eenvoudige stappen XRP kopen:

  1. maak een account aan bij een van de volgende spelers: BTC Direct, LiteBit of Bitvavo;
  2. zorg ervoor dat je je identiteit verifieert;
  3. maak via Bancontact of bankoverschrijving geld over naar je cryptorekening;
  4. koop middels het gestorte geld XRP bij de desbetreffende partij.

Vaak worden de gekochten XPR in je beursaccount opgeslagen. Echter kun je niet bij elke partij cryptomunten bewaren. In dit soort gevallen dien je extern een zogeheten wallet te installeren. Vaak ondersteunen wallets één of meerde cryptomunten. Hier kun je zelf een keuze in maken. Binnen deze wallet heb je zo je XPR in eigen bezit. Daarna kun je er voor kiezen om te handelen in andere cryptovaluta of ze simpelweg te bewaren. Het is ook mogelijk om cryptomunten op een fysieke wallet op te slaan, wat een veilige manier van bewaren is. Dit wordt ook wel de ‘hodl-strategie’ genoemd.

Waar moet ik rekening mee houden voordat ik in Ripple investeer?

Het is raadzaam om op voorhand te bepalen hoeveel geld je wil investeren in XRP/Ripple. Investeren in cryptocurrency is namelijk risicovol. De waarde van XRP kan erg fluctueren, waardoor je veel winst evenals verlies kan maken op je investering. Zorg er daarom voor dat je nooit meer investeert dan dat je bereid bent te verliezen. Investeren kan vaak vanaf een relatief laag bedrag. Bij het Nederlandse platform BTC Direct bijvoorbeeld, kun je al vanaf € 30,00 Ripple kopen.

Ook is belangrijk om een keuze te maken voor een broker die bij jouw wensen aansluit.  De meest veilige manier om Ripple te kopen, is bij een partij waar je middels Bancontact kunt betalen. Houd verder rekening met de volgende zaken:

  • indien ondersteuning gewenst is, kun je beter kiezen voor een wat duurdere partij. Deze bieden vaak een (Nederlandstalige) klantenservice, die de tijd voor je neemt;
  • lees je in. Bekijk reviews en beoordelingen van gebruikers, maar laat je niet te snel afschrikken wanneer er bijvoorbeeld één negatieve recensie tussenstaat;
  • vergelijk brokers met elkaar. Er zijn veel verschillende partijen op de markt. Kies degene die het beste bij je wensen past.

De eerder genoemde partijen (zie bovenstaand tabel) hebben het erg makkelijk en toegankelijk gemaakt om XRP te kopen met Bancontact. Neem de bovenstaande tips mee, zodat je op die manier veilig en makkelijk XRP kunt kopen.

Hoe anoniem is Ripple?

Ripple is pseudoniem. De blockchain-technologie waar Ripple gebruikt van maakt is eigenlijk een openbaar grootboek. Alle gemaakte transacties zijn daardoor voor iedereen zichtbaar. Let wel, hier zijn geen namen en adressen in te vinden. Toch is het voor iemand met veel technische kennis niet moeilijk om te identiteit van een gebruiker te achterhalen. Ook weten brokers en exchanges vaak wie er achter een bepaald adres zit.

Wanneer een gebruiker zaken slim inricht is Ripple vrij anoniem te gebruiken. Hiervoor dient een VPN-verbinding gebruikt te worden, net als een goed beveiligd systeem. Dit maakt het achterhalen van een identiteit moeilijk. Toch is dit nooit onmogelijk.

Hoe wordt de Ripple (XRP) koers bepaald?

De XPR koers wordt bepaald op basis van vraag en aanbod. De prijs van XRP is de laatst verhandelde prijs op een beurs. Daarnaast zien we dat de koers flink kan stijgen wanneer grote banken zich aansluiten bij het Ripple netwerkt. Dit werkt uiteraard ook omgekeerd wanneer een bank zich bijvoorbeeld terugtrekt uit het netwerk. De koers kan dan ook flink afhangen van samenwerkingen die Ripple aangaat. Daarnaast zien we dat de koersontwikkeling meebeweegt met die van bitcoin. Het is hierom raadzaam om het laatste nieuws rondom Ripple te volgen, maar ook te kijken naar wat de koersen van andere cryptocureny doen. Bekijk de huidige koers hier.

Hoe wordt XRP gemaakt?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld bitcoin wordt XRP niet gemined. Alle XRP is namelijk in één keer gecreëerd en is in bezit van het Amerikaanse bedrijf Ripple. De Ripple Foundation geeft elke maand maximaal 1 miljard XPR vrij. Overstromingen worden op die manier voorkomen. Wanneer dit aantal niet volledig wordt gebruikt, worden de overige coins teruggehaald. Ripple regelt dus zelf de creatie en distributie van de munten en voeren strenge controles uit. Zo houden ze de touwtjes in eigen handen.

Wel of niet beleggen in Ripple?

Ripple richt zich met name op het faciliteren van internationaal betalingsverkeer. Het bedrijf Swift is hier momenteel de grootste facilitator in en heeft hierom een gevestigde positie. Ook Swift is bezig de efficiëntie rondom het betalingsverkeer te verbeteren, zo ook mogelijk gebruik gaan maken van de blockchain-technologie. Aangezien Swift momenteel de internationale standaard is, bestaat de kans dat dit ook zo blijft. Dit is een groot gevaar voor Ripple.

XRP is populair en heeft een groot potentieel. Ripple heeft een concrete toepassing, namelijk het faciliteren van internationaal betalingsverkeer. Er ontstaan dan ook steeds meer samenwerkingen met Ripple, wat ten goede komt van de koers. Ripple bouwt voort op het huidige bancaire stelsel en wordt hierom ook wel gezien als de concurrent van bitcoin. Waneer het huidige bankensysteem blijft bestaan én het Ripple lukt om een grote speler te worden op gebied van internationaal betalingsverkeer, kan de koers flink oplopen.