Wrapped Bitcoin kopen

Wrapped Bitcoin (WBTC) is een relatief nieuw concept, maar een concept dat belangrijk zou kunnen zijn om DeFi extra liquiditeit te brengen.

Waar kan ik Wrapped Bitcoin kopen?

Wanneer je WBTC wil bezitten, dien je als eerste ‘normale’ bitcoin te kopen. Dit begint bij het aanmelden van een van deze partijen:

NaamAantal coinsLink
1Bitvavo58bitvavo.com
2LiteBit53litebit.eu
3Bitmymoney3bitmymoney.com

Wat is Wrapped Bitcoin?

Wrapped Bitcoin is een nieuwe innovatie die de cryptomunt bitcoin (BTC) een eigen plek geeft op de Ethereum-blockchain. De belangrijkste use-case voor WBTC ligt bij ‘decentralised finance’.

Hoe werkt Wrapped Bitcoin?

Stel je voor dat je al bekend bent met bitcoin en heel graag DeFi-applicaties wilt gaan gebruiken – maar er is een probleem! Er is niet echt een cryptocurrency-brug die bitcoin (BTC) en Ethereum met elkaar verbindt. Wrapped BTC helpt dit probleem op te lossen en levert extra liquiditeit aan DeFi-protocollen. WBTC is een ERC-20-token dat op een 1:1-basis wordt gedekt met ‘echte’ bitcoins.

In sommige opzichten kunnen ze worden vergeleken met stablecoins (zelfs als de bitcoin-prijs zelf niet altijd even stabiel is). Wanneer bitcoin wordt “verpakt” wordt de cryptocurrency in een reserve gehouden door BitGo Trust. In een streven om volledig transparant te zijn (iets waar andere stablecoins mee worstelden), is de hoeveelheid WBTC in omloop openbaar gemaakt – met het bewijs dat bitcoin (die zorgt voor de onderliggende waarde) veilig wordt bewaard.

Wat zijn de voordelen?

De meeste DeFi-projecten zijn actief op het Ethereum-netwerk. Als je echter gelooft in bitcoin, dan wil je het liefste je bitcoin vasthouden. Stel je voor dat bijna al je geld in bitcoin zit, maar je wil toch investeren in een DeFi-project, dan zou je eerst bitcoins moeten verkopen voor bijvoorbeeld ethers.

Om dit te omzeilen is Wrapped Bitcoin bedacht. Deze coin geeft je dus de mogelijkheid om direct te investeren in DeFi-projecten, zonder je bitcoin te hoeven verkopen.