Anycoin Direct Review (2020)

In deze Anycoin Direct review bekijken we de dienst tot in de kleinste detail.

We beantwoorden de volgende 4 vragen:

 1. Wat is Anycoin Direct?
 2. Hoe werkt het handelsplatform?
 3. Wat zijn de voor- en nadelen?
 4. Welke coins zijn er beschikbaar?

Let’s go!

Mijn Anycoin Direct Review

Ik heb persoonlijk goede ervaringen en zal deze dan ook naar voren laten komen in de recensie. Sinds kort presenteert het bedrijf zich echter als een ‘Cryptocurrency Trading Platform’ – zoals te zien in onderstaande video.

Persoonlijk ben ik echter van mening dat de website niet geschikt is om voor trading te gebruiken. Dit komt simpelweg doordat het geen écht handelsplatform is, maar meer een wisselkantoor.

Als je zo nu en dan crypto’s koopt is dit niet erg. Daarnaast is een account aanmaken geheel gratis.

Wat is Anycoin Direct?

Anycoin Direct is een zogeheten cryptobroker. Het bedrijf is gevestigd in de Nederlandse plaats Veghel en bestaat sinds 2013. In eerste instantie noemde het bedrijf zichzelf ‘Bitplaats’, maar veranderde later zijn naam.

Website van Anycoin Direct uit Veghel

Hoe werkt het handelsplatform?

Via de website van Anycoin Direct kun je 21 verschillende cryptomunten kopen of verkopen.

Om gebruik te maken van het handelsplatform, heb je een (eigen) account nodig. Een account aanmaken is gratis, maar houdt er wel rekening mee dat je jezelf moet identificeren middels een geldige identiteitskaart of paspoort.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat Anycoin Direct geen eigen wallet heeft. Je kunt je crypto’s dus niet bewaren op het platform. Wil je bijvoorbeeld bitcoins kopen via de website? Dan moet je zelf ook een bitcoin wallet hebben. Bij een aankoop wordt er namelijk gevraagd om je bitcoin-adres.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een stap-voor-staphandleiding:

 1. Account aanmaken

  Maak een (gratis) account aan via de officiële website. Verifieer in deze stap zowel je gsm-nummer als e-mailadres.

 2. Identiteit verifiëren

  Doorloop de stappen voor je identiteitsverificatie. Zorg ervoor dat je beschikt over geldige Belgische identiteitskaart of paspoort.

 3. Order starten

  Via de startpagina kun je verschillende cryptomunten kopen. Selecteer je munt en vul het bedrag in dat je wil kopen of besteden.

 4. Adres invullen

  Vul het adres van je wallet in en doorloop alle stappen uit het proces. Je zal je coins binnen 30 minuten ontvangen in je eigen cryptowallet.

Toen Anycoin Direct 7 jaar gelden werd opgericht, was het een van dé platform om je crypto’s te kopen. Inmiddels is het bedrijf echter op ieder vlak ingehaald. Wil je zelf je crypto’s beheren? Dan is het platform prima voor sporadische aankopen.

Wil je actief handelen in cryptomunten? Dan kun je beter gaan voor de BLOX-app of de Bitvavo-exchange. Vooral de BLOX-app is enorm populair in België en Nederland. Dit komt omdat je de app volledig gratis kan downloaden op je iPhone of Android-toestel en vervolgens in 26 cryptomunten kunt handelen.

Het coinaanbod

Anycoin Direct biedt in totaal 21 (crypto)munten aan. Deze munten zijn allemaal te koop middels Bancontact. Het aanbod bestaat uit:

CoinAfkorting
BitcoinBTC
Bitcoin CashBCH
BlackCoinBLK
CardanoADA
DashDASH
DogecoinDOGE
EOSEOS
EthereumETH
Ethereum ClassicETC
GasGAS
GuldenNLG
IOTAMIOTA
LitecoinLTC
MoneroXMR
NeoNEO
OMG NetworkOMG
OntologyONT
Ontology GasONG
PeercoinPPC
PIVXPIVX
QtumQTUM
RippleXRP
StellarXLM
StratisSTRAT
VergeXVG
ZcashZEC

Update: onder druk van De Nederlandsche Bank biedt het platform geen privacy-munten aan als: Dash, Monero en Zcash. Mede-oprichter Bram Ceelen was eerder te gast bij de podcast Satoshi Radio, waarin hij al sprak over de wet- en regelgeving in Nederland.

Voor- en nadelen

Ieder platform heeft zijn voor- en nadelen. We hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen:

 • Betalen middels Bancontact
 • Nederlandstalige klantendienst
 • Relatief groot aanbod aan coins
 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

Nadelen:

 • Geen eigen wallet
 • Hoge handelskosten
 • Onlogisch platform

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de vragen die wij krijgen in onze mailbox. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de officiële klantendienst van het bedrijf of laat een bericht achter voor ons.

Wat zijn de handelskosten op Anycoin Direct?

Anycoin Direct rekent per transactie zo’n 2,5% aan handelskosten. Het platform geeft geen exacte cijfers, maar geeft per transactie wel de kosten aan.

Welke betaalmethodes heeft Anycoin Direct?

In totaal biedt Anycoin Direct 8 verschillende betaalmethodes aan. Dit zijn: Bancontact, Betaal nu (van Klarna), Giropay, iDEAL, MyBank, eps-Überweisung, SEPA-overschrijving en betalen met kredietkaart (Visa en Mastercard).

Vraagt Anycoin Direct om identiteitsverificatie?

Jazeker, Anycoin Direct vraagt om identiteitsverificatie als je gebruik wil maken van het cryptoplatform. Na een identiteitsverificatie heb je een kooplimiet van € 1.000 per dag.

Hoeveel cryptomunten biedt Anycoin Direct?

Via Anycoin Direct kun je 21 verschillende cryptomunten aan- en verkopen. Waaronder bitcoin (BTC) en ether (ETH).

Heeft Anycoin Direct een wallet?

Nee, Anycoin Direct heeft geen (eigen) wallet. Wel geeft Anycoin Direct tips over verschillende soorten wallets die je kunt gebruiken.

Heeft Anycoin Direct een app?

Er is op dit moment (nog) geen Anycoin Direct app. Andere platformen hebben wel eigen apps waarmee je crypto kunt handelen vanaf je gsm.

Is Anycoin Direct betrouwbaar?

Anycoin Direct heeft een goede reputatie. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en is actief in een aantal Europese landen (waaronder België en Nederland).

Is Anycoin Direct veilig?

Alle transacties op het handelsplatform van Anycoin Direct worden gecommuniceerd over een beveiligde SSL-verbinding.