BTC Direct review en ervaringen

Wanneer je cryptocurrency’s wil kopen kun je kiezen uit een legio van websites. Het Nederlandse platform BTC Direct is een van de partijen die je ongetwijfeld bent tegengekomen in je zoektocht op het internet.

In deze gedetailleerde BTC Direct review deel ik mijn persoonlijke ervaringen met dit handelsplatform. Ik leg je stap-voor-stap uit waarom het een van mijn favoriete websites is.

Wat is BTC Direct eigenlijk?

Officieel is BTC Direct een zogeheten cryptobroker. Het ‘crypto’ deel staat natuurlijk voor cryptomunt (deze kun je namelijk kopen op het platform). Een ‘broker’ is een tussenpersoon die een order voor je uitvoert op de beurs.

BTC Direct is dus een website waar je eenvoudig cryptomunten kunt kopen. Het bedrijf bestaat al 8 jaar en is een van de grootste spelers in Europa. Het beschikt over een uitstekende (Nederlandstalige) klantendienst.

Account aanmaken

Het aanmaken van een account bij BTC Direct is erg eenvoudig. Je kunt naar de Belgische versie van de website gaan: https://btcdirect.eu/nl-be en rechtsboven op de blauwe knop ‘registreren’ klikken. Vervolgens zal er gevraagd worden om jouw e-mailadres. Na het invullen van je e-mailadres, ontvang je een mailtje met daarin de activatielink. Na het klikken op de link, dien je jouw voornaam, achternaam en nationaliteit te kiezen. Vervolgens is het tijd om je identiteitsbewijs te uploaden.

Het identiteitsbewijs mag een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Let op: je dient ten minste achttien jaar oud te zijn en het identiteitsbewijs dient geldig te zijn. De verificatie van deze documenten, die je digitaal kunt opsturen, kan eventjes duren.

Nadat je account geverifieerd, krijg je het zogenaamde ‘hero’ level. Hiermee kun je per dag voor € 2.500 cryptomunten kopen en voor € 10.000 verkopen. Wil je jouw limiet verhogen? Dan kun je eventueel upgrade naar het ‘satoshi’ of ‘trader’ level. Hiervoor dien je de woonadresverificatie en ID-selfie op te sturen.

Kopen bij BTC Direct

Als je account helemaal klaar voor gebruik is, dan is het tijd om cryptomunten zoals bitcoins te kopen. Voordat je dit kunt doen heb je natuurlijk een plek nodig om ze in te beheren, dit is een zogenaamde cryptocurrency wallet. Er zijn verschillende soorten wallets met allen hun eigen voor- en nadelen. Op dit moment is er geen BTC Direct app of wallet. Je dient dus zelf een wallet te installeren. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld onze: bitcoin wallet pagina. Nadat je een wallet hebt ingesteld, dien je jouw wallet adres te kopiëren en te plakken in het bestelformulier op de BTC Direct website.

Via de website van BTC Direct is het dus mogelijk om middels Bancontact, een zichtrekening of met een kredietkaart cryptomunten te kopen. Op dit moment zijn de volgende 5 munten beschikbaar op het platform:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Ripple (XRP)

Het aanschaffen deze digitale valuta is erg eenvoudig. Het minimale aankoopbedrag is € 30. Via het bestelformulier (zoals weergeven hieronder) selecteer je de munt die je wilt kopen. In onderstaand voorbeeld is dit de bitcoin. Vervolgens kies je het bedrag dat je wilt besteden en krijg je een overzicht van hoeveel BTC je gaat ontvangen.

Let op dat bij Bancontact er een limiet van € 2.500 geldt. Je kunt dus maximaal per keer voor dit bedrag bestellen (ook als je al beschikt over het hogere ‘satoshi’ level. Daarnaast is het belangrijk dat je altijd afrekent met een zichtrekening die op jouw naam staat. Het is niet toegestaan om te betalen met een zichtrekening van iemand anders.

Tarieven

BTC Direct hanteert een eigen prijs, waardoor ze een variable marge hebben die afhankelijk is van vraag en aanbod.